Groenendijk
Van de Groenendijk is maar een klein stukje overgebleven. Verreweg het grootste deel van deze lage polderdijk is afgegraven. Dat gebeurde na de Watersnoodramp in 1953, toen het water een aantal gaten in de buitendijk had geslagen. Die gaten zijn gedicht met de afgegraven grond van de Groenendijk. Dat was uiteraard van groot belang om het polderland weer droog te krijgen en, na alle ellende, een nieuwe start te maken.
Tot halverwege de vorige eeuw liep de Groenendijk vanaf de Molendijk – achterlangs de molen van Den Bommel – naar de buitendijk. Aan de dijk lagen kleine lapjes grond en moestuinen. Bommelaars gebruikten die om er aardappels en groenten op te telen.
In 1953 veranderde de situatie drastisch. Op 1 februari van dat jaar veroorzaakte het water zeven grote gaten in de buitendijk ten westen van Den Bommel. De gevolgen waren desastreus: de polders Den Bommel, de Uitslag, de Molenpolder en de Tille kwamen onder water te staan en er verdronken negen mensen. Om die gaten in de buitendijk weer dicht te maken, heb je veel grond nodig. Maar waar haal je die zo gauw vandaan? In Den Bommel wisten ze het wel: de ene dijk, een niet zo heel belangrijke binnendijk, helpt de andere, de aangetaste buitendijk. Hup, afgraven die Groenendijk, we kunnen de grond beter gebruiken om het water buiten de deur te houden…
Een restje van de oorspronkelijke Groenendijk is nu nog zichtbaar in het polderland. Het ligt achter de molen, nabij de plek die tijdens de Watersnoodramp van 1953 is gebruikt als noodbegraafplaats. De slachtoffers zijn later herbegraven op de oude begraafplaats bij de Nederlandse Hervormde Kerk in Den Bommel. Net als bijna de hele Groenendijk zijn ook de moestuinen en kleine lapjes grond verdwenen. Die hebben plaatsgemaakt voor akkers en boomgaarden.
De molen bij het laatste stukje Groenendijk heet de Bommelaer. Het is een korenmolen. De stenen bovenkruier is gebouwd in 1738, als vervanging van een houten standerdmolen. De molenaar laat de wieken van de Bommelaer regelmatig draaien, in ieder geval meestal op zaterdag.