De Geit
Aan beide uiteinden van de Geerweg stonden landarbeiderswoningen. De Geere, op de hoek met de Hogeweg, is afgebroken. Maar de woning met de naam de Geit, op de hoek met de Oudelandseweg, is er nog. Althans, een nieuwe versie. De oude Geit is na de Watersnoodramp van 1953 vervangen door een nieuwe. De woning was ooit bedoeld als huisvesting voor knechten die op de boerderij aan de Geerweg werkten.
In de Geit woonden landarbeiders met hun gezin. De landarbeiders waren knechten op de boerderij die ietsje verderop aan de Geerweg staat. De geschiedenis van deze boerderij gaat terug tot waarschijnlijk de eerste helft van de achttiende eeuw. Er is door de jaren heen veel aan het oorspronkelijke boerenhuis veranderd. De elegante roze gevel met stenen torentjes stamt uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Het wagenhuis is al lang geleden afgebroken. De drie vaeten – drinkputten voor het vee – zijn eveneens verdwenen.
In 2020 is de schuur van de boerderij in vlammen opgegaan. Het woonhuis, dat tegen de schuur aan stond, bleef gespaard. De boerderij aan de Geerweg is landelijk bekend geworden in 1953. Tijdens de Watersnoodramp stonden een stuk of wat paarden dagenlang in het water, vlak voor het huis. Een foto daarvan kwam in het weekblad Panorama van 20 februari 1953. Veel landarbeidershuisjes zijn in de loop der tijd afgebroken. Hier en daar staan ze nog, zoals de Geit in de Bommelse polder, als herinnering aan de tijd dat er nog veel mankracht nodig was in het boerenbedrijf.
Even verderop stond een dubbele landarbeiderswoning: de Ezel. Die is afgebroken toen de Oudelandsedijk is afgegraven om aanleg van de rijksweg N59 mogelijk te maken.